Шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији Никола Бертолини, током своје посете западној Србији, састао се 13. октобра са председником Општине Рашка Немањом Поповићем. Током обиласка постројења за пречишћавање отпадних вода које је изграђено уз подршку ЕУ од 5,2 милиона евра, Беротлини и Поповић су разговарали о наставку сарадње и пројектима који се планирају за наредни период.
„Драго ми је да сам у посети општини Рашка и да видим како су средства европских пореских обвезника добро уложена у модерне системе за заштиту животне средине која је важна за здравље становништва али и за развој туризма”, рекао је Бертолини и додао да ће се сарадња са локалним самоуправама интензивирати, а да Рашка пружа добар пример другим општинама како треба да се ради и улаже.
„Општина Рашка је у протеклом периоду имала одличну сарадњу са Делегацијом Европске уније и реализовала више од 60 пројеката укупне вредности 8,5 милиона евра. Највећи пројекат је изградња постројења за пречишћавање отпадних вода и изградња 14км канализационе и водоводне мреже. Тренутно општина уз ЕУ подршку спроводи два пројекта: један је реконструкција амбуланте у Баљевцу и набавка савремених дијагностичких апарата, док се други пројекат односи на решавање стамбеног питања за 25 социјално угрожених породица”, рекао је председник општине Рашка, Немања Поповић и изразио наду у наставак добре сарадње са ЕУ и реализацију програма и пројеката који ће допринети побољшању животног стандарда грађана општине Рашка.