На основу члана 61. Закона о пољопривредном земљишту („Службени гласник РС“, бр. 62/06,65/08 – др. закон и 41/09) и Решења председника општине Рашка, број: 169 од 18.04.2022. године, Комисија за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Рашка, објављује

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

за достављање захтева за остваривање права коришћења пољопривредног земљишта у државној својини без плаћања накнаде ради израде Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Рашка за 2023. годину

 

            I ПОЗИВАЈУ СЕ образовне установе – школе, стручне пољопривредне службе, социјалне установе, високообразовне установе – факултети и научни институти чији је оснивач држава, установе за извршење кривичних санкција и правна лица у државној својини регистрована за послове у области шумарства (у даљем тексту: установе) да доставе захтев за остваривање права коришћења пољопривредног земљишта у државној својини без плаћања накнаде на територији општине Рашка за 2023. годину Комисији за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Рашка  (у даљем тексту: Комисија), у површини која је примерена делатности којом се баве (образовне установе – школе, стручне пољопривредне службе, социјалне установе највише до 100 хектара, а високообразовне установе – факултети и научни институти чији је оснивач држава, установе за извршење кривичних санкција и правна лица у државној својини регистрована за послове у области шумарства до 1 000 хектара), ради израде годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земњишта на територији општине Рашка за 2023. годину.

            II  Потребна документација:

  1. Образац захтева који мора бити читко попуњен у целости, потписан и оверен печатом;
  2. Акт о оснивању установе, односно извод извод из привредног регистра за правно лице (не старији од шест месеци);
  3. Извод из јавне евиденције о непокретности (прибавља јединица локалне самоуправе) и 
  4. Изјава подносиоца захтева коју површину пољопривредног земљишта у државној својини користи без плаћања накнаде ( по члану 61. Закона о пољопривредном земљишту) на територији Републике Србије.

 

Доказ о испуњености услова из овог јавног позива се доставља у обичним, неовереним копијама које морају бити јасно видљиве, при чему Комисија задржава право да у случају потребе затражи достављање оригинала или оверене копије достављених доказа.

 

Образац захтева може се преузети сваког радног дана од 700 до 1500 часова у канцеларији број 17 Општинске управе Рашка, улица Предрага Вилимоновића број 1.

III Рок за достављање захтева и потребне документације из тачке II овог позива је 31. октобар 2022. године. Захтев приспео по истеку датума одређеног у овом јавном позиву сматраће се неблаговременим и Комисја ће га вратити подносиоцу неотворен.

 

IV Захтев са потребном документацијом се подноси непосредно на писарници или поштом, у затвореној коверти са назнаком на предњој страни: „Право коришћења пољопривредног земљишта у државној својини без плаћања накнаде за 2023. годину“ за Комисију за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Рашка ,  на адресу Општинска управа Рашка, улица Предрага Вилимоновића 1. На полеђини коверте наводи се назив и адреса подносиоца захтева.

 

V Контакт особа за све информације у вези са овим јавним позивом је Зоран Сташевић, телефон: 036/733-332 или лично у просторијама  Општинске управе Рашка, улица Предрага Вилимоновића број 1, канцеларија број 17.

 

VI Овај јавни позив објављен је на огласној табли Општинске управе Рашка, интернет страници општине Рашка и на огласним таблама месниох канцеларија.    

           

     

 

Комисија за израду годишњег програма

                                                заштите, уређења и коришћења

                                                    пољопривредног земљишта