Београд, 18. јул 2014. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин потписао је данас са представницима 35 локалних самоуправа треће и четврте групе и девастираним подручјима уговоре о финансијској помоћи за развој услуга социјалне заштите.

Вулин је том приликом истакао да ће средства у износу од 50.396.546 динара бити усмерена и на побољшање квалитета услуга социјалне заштите, као и на унапређење материјалног статуса најугроженијих категорија становништва, у складу са Програмом унапређења социјалне заштите у Србији.

Он је указао на то да у локалним самоуправама са којима су данас потписани уговори углавном живи старије становништво, и подсетио на опредељење Владе да се све општине равномерно развијају и да сви грађани имају једнака права.

Према његовој оцени, наведена помоћ није велика, али је значајна јер показује да држава мисли на оне који су угрожени.

Председник општине Рашка Игњат Ракитић изразио је захвалност ресорном министарству на пруженој помоћи, и указао на то да је ово значајан корак у правцу побољшања положаја социјално угрожених категорија становништва.

Уговоре о пружању помоћи потписали су представници 35 локалних самоуправа чији степен развијености износи од 60 до 80 одсто републичког просека.