Локална Канцеларија за младе Општине Рашка у оквиру пројекта „ЦРАМ – Програм радне праксе за младе у Ивањици, Новој Вароши и Рашки“ чији је носилац Удружење Активизам младих Ивањице, а донатор Министарство омладине и спорта Републике Србије који се реализује у сарадњи са локалним Канцеларијама за младе општина Ивањица, Нова Варош и Рашка, као и са Центром за радно ангажовање младих Књажевац, организује званично потписивање уговора између Центра за радно ангажовање младих и институција/организација/привредног сектора и практиканата у четвртак, 4.12.2014. године, у 17 часова, у Омладинском клубу Општине Рашка (Омладински центар бб).

Центар за радно ангажовање младих потписаће уговоре са представницима 29 институција, организација и привредног сектора из Ивањице и 50 практиканта. Уговори ће бити потписани на два месеца.

Програм радне праксе је организовани програм стажирања базиран на тројном уговорном односу између Центра за радно ангажовање младих, супервизора на локацији обављања праксе и практиканата.

Током овог програма практиканти раде и уче у високо стручном окружењу које је усмерено ка сталном усавршавању. Они прате пословање предузећа и институција и увиђају како се теоретско знање стечено у школи може применити на делу. Захваљујући тесној сарадњи са локалним послодавцима, Центар за радно ангажовање младих је у могућности да младима пружи избор радних места у бројним областима кроз програм радне праксе.