Због погоршања хидрометеоролошке ситуације и најаве новог поплавног таласа данас је одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације на којој је донето низ одлука у циљу заштите људских живота и имовине.
На седници Штаба одлучено је да се ојачају бедеми код дечјег вртића и у Улици Саватија Милошевића односно у старом занатском центру, као и да буде изграђен бедем на реци Рашки у Милатковићу. Део Улице кнеза Александра Карађорђевића од Дома војске до градског базена привремено се затвара за саобраћај осим за потребе служби укључених у одбрану од поплава. Пешачки мост на Ибру и даље је затворен. Из безбедносних разлога се апелује на грађане да у наредним данима избегавају шетњу поред река. Припадници ватрогасно-спасилачке јединице, Војске Србије, полиције, рудари „Ибарских рудника“ из Баљевца, општинске службе, јавна предузећа и добровољци ангажовани су у одбрани од поплава.
Општински штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању и у координацији са Републичким штабом за ванредне ситуације и ЈВП „Србијаводе“ доноси одлуке како би се смањиле последице изливања река и сачували људи и имовина.

23. 01. 2023. године