Због наглог пораста водостаја на Трнавској реци,  као и рекама Рашка и Ибар дошло је до изливања воде из корита ових река због чега су били угрожени становништво и објекти на овом делу територије општине Рашка, као и до појаве делимичних одрона на путу Брвеник-Kорлаће и Рашка-Kути-Одвраћеница.

Штаб за ванредне ситуације општине Рашка је у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације МУП-а  и локалним јавним комуналним предузећима предузео одговарајуће мере на заштити становништва и угрожених објеката. По наређењу председника општине Рашка Немање Поповића, мобилисан је део јединице цивилне заштите општине Рашка. Извршена је евакуација једног старог лица из превентивних разлога, као и полагање џакова са песком на локацијама у Милатковићу, Баљевцу и Рашка. Штаб ће пратити даљи развој ситуације на терену и у складу са њом ће предузети одговарајуће мере.

Ситуација на терену је и даље тешка због наставка падавина које се очекују и током ноћи. У понедељак 21. новембра заказана је нова седница Штаба за ванредне ситуације општине Рашка.