Чланови ОВ усвојили су на данашњој седници Предлог кадровског плана ОУ Рашка за 2022. годину. У складу са Законом о запосленима у аутономној покрајини и јединицама локалне самоуправе овај документ се припрема истовремено са буџетом и састоји се од приказа постојећег броја ангажованих радника на дан 31. 10. 2021. године, као и планираног броја запослених за наредну годину.

Општинско веће је усвојило Извештај о реализацији годишњих програма пословања ЈКП „Путеви“ и ЈКП „Рашка“ и то за 3. тромесечје 2021. године. У извештајном периоду ЈКП „Путеви“ је, између осталог, било ангажовано на санацији и реконструкцији локалних путева у МЗ Градац, Трнава, Лисина, Рудница, Брвеник, Никољача, Беоци, Милатковиће и Варево. Радило се и на одржавању јавне расвете, зелених површина, уређењу кеја и игралишта, уређењу порте манастира Градац. За услуге паркирања у Рашки је у периоду јануар – септембар фактурисано више од 7,5 милиона динара, док је на Копаонику фактурисано преко 19,5 милиона динара. У извештају ЈКП „Рашка“ се наводи да је у претходном периоду предузеће пословало стабилно и да је обављало редовне послове који се односе на водоснабдевање, комуналну и зоохигијену, погребне услуге.

Веће је усвојило Одлуку о изради измена и допуна Плана детаљне регулације Суво Рудиште. На седници је усвојено и Решење о утврђивању просечне цене квадратног метра непокретности по зонама на територији општине Рашка. Цене су највише у 1. зони, која обухвата Туристички центар Копаоник, а најниже у 7. зони, односно у изван градским и сеоским подручјима. У односу на претходно Решење, цене у Зонама 2, 4 и 6 повећане су 2%, пошто је у тим подручјима забележен појачан промет непокретности и интезивирана градња.Општинско веће је усвојило и Правилник о суфинансирању енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела. Чланови Већа су прихватили Правилник о финансирању и суфинансирању активности у области спорта, Правилник о критеријумима и поступку расподеле средстава спортским клубовима, као и Правилник о категоризацији спортова. Већници су усвојили Записник о раду Комисије за елементарне непогоде. Комисији је поднето 478 захтева за надокнаду штете коју је у 2 наврата направило олујно невреме. На једнократну финансијску помоћ Општине Рашка моћи ће да рачуна 467 подносилаца захтева, док је 11 захтева одбијено. На седници ОВ усвојен је и записник Комисије за доделу новчане помоћ грађанима за лечењу стерилитета. Комисији је упућен 1 захтев и он је одобрен за финансирање.

15. 11. 2021. године