Општинско веће је на данашњој седници усвојило Одлуку о првом ребалансу буџета општине Рашка за 2021. годину. Буџет је увећан за 2,47% или за нешто више од 40 милиона динара. До увећања је дошло због пројеката који су одобрени и који ће бити финансирани средствима општине Рашка, Владе Републике Србије и донатора, kао и због законског повећања плата за 5% у локалној самоуправи.
Чланови Већа усвојили су Измене и допуне Програма уређења грађевинског земљишта. До корекција Програма дошло је забог усклађивања пројектне документације са важећим законима, решавања имовинско-правних одоса у поступку добијања грађевинске дозволе, увећања цена материјала и извођења радова. За реализацију Програма предвиђено је 447.400.000 динара.
Већници су усвојили измене Програма пословања ЈКП „Рашка“, које се односе на прерасподелу планираних финансијских средстава.
На седници је усвојена Одлука о утврђивању назива улица. Улица која је у Адресном регистру означена као 7.нова, а претходном Одлуком преименована у Земунску, укида се и улази у састав Улице Краља Петра.
Чланови Општнског већа усвојили су Одлуку о припреми и ближој садржини Плана развоја општине Рашка за период 2021 – 2031. година. Под Планом се подразумева документ најширег обухвата и највишег значаја. Циљ израде Плана је дефинисање визије развоја општине, одређивање предности и развојних праваца и одговарајућих мера заснованих на унапређењу квалитета живота грађана, подстицању економског развоја, планском коришћењу природних ресурса, очувању културног наслеђа...
Данас је усвојен План заштите и спасавања.
Већници су прихватили предлог Комисије за социјална питања о расподели једнократне помоћи. У претходном пероду Комисији су упуђена 33 захтева – 21 је прихваћен, 6 је одбијено, а у 6 предмета ће се тражити допуна документације. На седници је усвојена и Одлука о додели подстицаја пољопривредним произвођачима. Према последњeм пресеку пристиглих захтева, средства из општинског фонда за пољопривреду користиће 202 регистрована газдинства. Укупно је издвојено нешто више од 14 милиона динара.
Чланови Већа су усвоjили Извештај о раду Комисије за утврђивање последица елементарних непогода за 2020.годину. Комисији је поднето 48 захтева, прихваћено је 8, а 40 је одбијено јер нису испуњавали услове прописане Правилником. Укупно је одобрено 370.000 динара.
Веће је прихватило Извештај Комисије за пружање помоћи граћанима за лечење стeрилитета. Одобрена су 2 захтева.