Чланови Општинског већа усвојили су Локални плански документ у области запошљавања у општини Рашка за период 2021 - 2023. година. Овај документ представља инструмент спровођења активне политике запошљавања. Приоритет општине Рашка је запошљавање младах, а суфинансираће се програми и мере као што су подршка самозапошљавању, обука на захтев послодаваца, стручна пракса, јавни радови и субвеције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих. Коначну реч о Локалном планском документу у области запошљавања даће одборници СО Рашка на првом наредном заседању.
Општинско веће је усвојило План имплементације пројекта за 2021.годину. Он обухвата 22 пројекта који су уговорени претходних година и чија имплементација још увек траје, као и оне који ће бити реализовани ове године.
На седници Општинског већа усвојен је записник са 6. седнице Комисије за доделу награда и једнократне помоћи надареним ученицима и студентима. Комисији су упућена 2 захтева и оба су одобрена, па ће 2 студенткиње моћи да рачунају на једнократну финансијску подршку општине Рашка у износу од по 25.000,00 динара. Веће је усвојило и записник Комисије за доделу новчане помоћи грађанима за лечење стерилитета. Комисији је поднет 1 захтев и он је одобрен у максималном износу од 350.000,00 динара.


28.04.2021. године