email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • slider6.jpg
  • slider7.jpg
  • slider8.jpg
уторак, 14 јул 2020 12:02

ОДЛУКA О критеријумима за избор кандидата/киња за учешће у програму стручног усавршавања и радних пракси

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

На основу члана 44, Став 1, Тачка 6., Закона о локалној самоуправи (“Службени гласник РС”, број 129/07, 83/2014 – др. Закон 47/2018), члана 55. Статута Општине Рашка (“Службени гласник Општине Рашка бр. 197”), а у вези са реализацијом пројекта “Покрени се!” и уговором о реализацији пројекта закљученим с Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге (Грант-018), од 8. августа 2019. године, председник Општине Рашка, доноси:

ОДЛУКУ
О критеријумима за избор кандидата/киња за учешће у програму стручног усавршавања и радних пракси:

1. Право на учешће имају припаднице и припадници следећих друштвених група с територије Општине Рашка: млади до 30 година, жене, лица старија од 50 година, лица која су дугорочно незапослена – минимум 12 месеци на евиденцији Националне службе за запошљавање Републике Србије а посебно незапослена лица која траже посао дуже од 18 месеци, Роми, особе са сметњама у развоју, лица без квалификација и нискоквалификовани, избегла и интерно расељена лица, радно способни корисници новчане социјалне помоћи и родитељи деце са сметњама у развоју. За учешће у програму се могу пријавити пунолетна лица која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање Републике Србије, испостава у Рашки, али и лица која нису на евиденцији Националне службе а доставе, уз осталу тражену документацију, личну изјаву о незапослености (изузев средњошколаца и лица у статусу студента). У Изјави о незапослености је потребно навести да се тврдња о незапослености износи под пуном материјалном и кривичном одговорношћу.

2. Опис обуке: Реализацијом овог програма желимо постићи да практиканти/практиканткиње стекну одређена знања и вештине неопходне за функционалан рад на конкретном радном месту. Носилац пројекта, Општина Рашка, и партнер на пројекту, Удружење за помоћ лицима са посебним потребама Рашка, успоставили су сарадњу с локалним привредним субјектима и организацијама цивилног друштва с циљем ангажовања заинтересованих лица на програму праксе. Заинтересовано лице се може пријавити за обављање праксе у својој струци (у складу с понудом радних места наведеном у другом делу документа Радна биографија) или за обављање радне праксе односно за обуку на конкретном радном месту независно од занимања/образовања кандидата/кандидаткиња. Практикант/киња ће бити у обавези да похађа праксу у периоду од 2 (два) месеца, уз присуство од најмање 200 радних сати током горенаведеног периода. Послодавац ће бити у обавези да обезбеди ментора, да води евиденцију присутности и реализованих активности и да припрема и координатору пројекта шаље месечни и финални наративни извештај на следећи е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Планирано је учешће 25 практиканата/ткиња.
Општина Рашка ће на основу уговора исплаћивати надокнаде практикантима/практиканткињама. Практиканти/практиканткиње ће, према Уговору, добијати надокнаду од 16.628,71 динара у бруто износу, на месечном нивоу, односно 9.205,67 динара у нето износу. Правна основа уговора на релацији Општина-практикант/киња биће Уговор о пословно техничкој сарадњи претходно потписан између Општине Рашка, Удружења за помоћ лицима са посебним потребама Рашка и привредног субјекта/организације цивилног друштва.

3. Период реализације обуке: Програм радних пракси ће трајати 2 (два) месеца и биће реализован од 24.8-23.10.2020. године, на конкретном радном месту, у седишту привредног субјекта/организације цивилног друштва.

4. Рок за подношење пријава је 21 (двадесетједан) дана од дана објављивања критеријума на огласној табли општинске управе Општине Рашка/Националне службе за запошљавање - испостава Рашка и званичној web презентацији Општине Рашка - http://raska.gov.rs/ (закључно с 4.8.2020. год.). Пријаве се подносе редовном поштом на писарници Општинске управе Општине Рашка, у улици Предрага Вилимоновића бр. 1, с предметом – “Пријава за учешће у програму стручног усавршавања и радних пракси”, радним данима од 7-15 часова. За пријаву је потребно доставити копију личне карте, копију текућег рачуна и попуњену радну биографију (CV) која се налази у прилогу. Документација мора бити достављена у потпуности, у супротном, неће бити разматрана.

5. Приликом накнадног одабира кандидата/киња поштоваће се принцип родне равноправности и временски период поднете пријаве. У случају већег броја заинтересованих лица избор ће се вршити на основу планираних пројектних резултата. Предност ће бити дата практикантским местима понуђеним у облати производних и прерађивачких делатности. Процесом избора кандидата/киња руководиће општинска Комисија за избор кандидата/киња уз консултацију с представником/цом привредног субјекта/организације цивилног друштва. Сва питања у вези с конкурсом можете поставити на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и позивом на број 064/373-26-35.

6. Коначна одлука о избору 25 кандидата/киња који ће похађати програм радних пракси, биће донета у року од 10 (десет) дана од дана завршетка конкурса. Одлука ће бити објављена на огласној табли и на званичном website-у Општине Рашка https://raska.gov.rs/.

Председник Општине Рашка

Игњат Ракитић

Прочитано 4189 пута