петак, 15 мај 2020 09:27

САОПШТЕЊЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ 15.05.2020. године

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Према подацима које је касно синоћ саопштио Завод за јавно здравље Краљево, још 2 особе оболеле су од Ковида 19. Реч је о особама женског пола 1976. и 1973.годиште. Код једног пацијента је након болничког лечења и кућне изолације урађено друго тестирање које је показало поновно присуство вируса. У лабораторији Ветеринарског специјалистичког института Краљево обрађено је 20 тестова из Рашке.
Републички кризни штаб објавио је јуче да је у протекла 24 часа на територији Србије тестирано 6.196 особа, вирус је потврђен код 79, што у процентима износи 1,27 одсто. Нажалост, бројке су неумољиве и показују да у општини Рашка проценат новоинфицираних износи 10 одсто. Због овакве статистике и чињенице да један број грађана не поштује мере заштите и превенције, Општински штаб изражава забринутост и упозорава на могућност поновног увођења ванредног стања или стављање града у карантинске услове. Како би се избегао овакав сценарио, Општински штаб апелује на грађане да се придржавају препорука надлежних органа. Појачана хигијена, држање социјалне дистанце, ношење заштитне опреме посебно у затвореном простору и избегавање окупљања, најважнији су начини борбе против даљег ширења корона вируса. Чланови штаба моле грађане Рашке да покажу висок степен одговорности, примењују превентивне мере и на тај начин заштите себе, своје ближње, као и све људе са којима дођу у контакт.
Од почетка епидемије на територији општине Рашка корона вирус је потврђен код 58 особа. 20 лица је излечено, док су 22 пацијента након једног негативног теста отпуштена из болнице и наставила лечење у кућној изолације. Тренутно је у инфективним клиникама и ковид болницама хоспитализовано 16 грађана Рашке.
Од 13.априла до 14.маја у Ковид амбуланти Дома здравља Рашка тестиране су 184 особе.

15.05.2020.године

Прочитано 1138 пута