среда, 13 мај 2020 10:07

САОПШТЕЊЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ 13.05.2020. године

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Општински штаб за ванредне ситуације разматрао је на данашњој седници актуелну епидемиолошку ситуацију на територији општине Рашка, као и ситуацију у погледу спровођењу превентивних мера усмерених ка спречавању ширења корона вируса.
Уз констатацију да се број инфицираних попео на 56, Општински штаб апелује на грађане да се придржавају превентивних мера и да се у случају појаве симптома болести обавезно јаве Ковид амбуланти Дома здравља Рашка.
Како је примећено да грађани и власници угоститељских објеката не поштују препоруке надлежних државних и здравствених органа, Општински штаб је донео закључак којим је наложио инспекцијским службама Општинске управе Рашка да у наредним данима, у складу са законима Републике Србије и мерама за сузбијање заразне блести Ковид 19, спроведу појачану контролу рада угоститељских објеката.
Инспекцијске службе Општинске управе Рашка контролисаће социјално дистанцирање, ношење личне заштитне опреме свих запослених током рада (маске, радне униформе, рукавице), али и гостију, пошто је препорука здравствених органа да гости приликом боравка у простору објекта носе маску (или други вид заштитне покривке за нос и уста).
Инспектори ће проверавати и да ли на улазу у објекат постоје дезо-баријере и дозере за дезинфекцију руку. Предмет контроле инспекцијских служби биће и распоред столова унитар објеката као и у летњим баштама. Препорука је да распоред столова у затвореном или отвореном простору угоститељских објеката буде организван тако да размак између гостију који седе за истим или суседним столовима, не буде мањи од прописане социјалне дистанце од 2 метра.
Општнски штаб за ванредне ситуације подсећа грађане да су ванредне мере још увек на снази и да је у Србији и даље проглашена епидемија од посебног значаја. Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане општине Рашка да покажу личну одговорност и поштују препоруке надлежних државних и здравсрвених органа док траје опасност од ширења вируса.

13.05.2020.године

Прочитано 753 пута