Одштампајте ову страницу
понедељак, 25 фебруар 2019 14:27

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СВЕЧАНО ОТВОРИО ФАБРИКУ У ДРАГАНИЋУ

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

У наставку кампање „Будућност Србије“ председник Србије Александар Вучић посетио је 22.фебруара Рашки округ где је посетио Врњачку бању, Краљево, Рашку и Тутин.
У Рашки се председник најпре сусрео са Србима са Косова и Метохије, а потом је свечано отворио текстилну фабрику у Драганићу. Фабрика је изграђена средствима Фондације Калифе Бин Заједа Ал Нахјана, а након спроведених процедура дата је на коришћење компанији Лус протект из Београда. У фабричком погону површине 11.500 метара, изграђеном по највишим стандардима, компанија Лус протект производиће заштитну и радну одећу, униформе, а биће постављена и линија за шивење кошуља.
Обраћајући се присутним званицама, запосленима у фабрици и привредницима из Рашке и околине, Вучић је нагласио да је фабрика у Драганићу прва већа инвестиција у општину Рашка након 30 година и изразио захвалност шеику Бин Заједу на пријатељству и подршци коју пружа Србији. Вучић је рекао да ће у фабрици у наредним годинама бити запослено више стотина радника и да то даје наду да ће се зауставити одлив становништва. Председник Србије је истакао да ће се радити на довођењу нових инвеститора у Рашку, а међу приоритетним задацима државе и локалне самоуправе наћи ће се изградња система за пречишћавање отпадних вода на Копаонику, реконструкција путне инфраструктуре и изградња моста у реону фабрике, као и путева неопходних за даљи развој туризма на Голији.
Председник општине Рашка Игњат Ракитић захвалио се председнику Вучићу, шеику Бин Заједу ал Нахјану, амбасадору УАР Мубараку Саиду ал Дахрију, директору РДИ Јовану Воркапићу, министрима у Влади РС и свима који су радили на довођењу инвеститора у Рашку и на реализацији читавог пројекта. Он је рекао да је отварање фабрике један од најзначајнијих датума у новијој историји Рашке и да га радује када види првих стотинак жена на радним местима. Председник је нагласио да су општина Рашка и НСЗ, током 2018.године определили 45 милиона динара за спровођење Локалног акционог плана запошљавања. 5 милиона динара било је усмерено за обуку на захтев послодавца. Захваљујући томе 97 особа са евиденције НСЗ завршило је или завршава обуку за рад у текстилној фабрици. Иако су миграције становништва један од највећих изазова са којима се Србија суочава, председник Ракитић је изразио наду да је оптина Рашка отварањем фабрике и најавама за нове инвестиције начинили први и најважнији корак ка спречавању одласка људи из Рашке. Председник општине Рашка пожелео је успех у раду директору Лус протекта Ђорђу Ђакеу и власнику компаније Сави Митровићу.
Свечаном отварању фабрике у Драганићу присуствовали су и министар финансија Синиша Мали, министар трговине, туризма и телекоминикација Расим Љајић, државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, специјални саветник председника Републике Данило Цицмил и друге званице.

Прочитано 4866 пута Последњи пут измењено петак, 01 март 2019 00:17

Најновије од Општинска управа Рашка