Одштампајте ову страницу
петак, 15 фебруар 2019 01:20

ОДРЖАНА 56.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Општинско веће усвојило је Локални акциони план запошљавања за 2019.годину. За подстицање запошљавања и спровођење мера активне политике запошљавања општина Рашка ће издвојити 15 милиона динара, а очекује се да исто толико новца определи и НСЗ. Средства ће бити употребљена за обуку на захтев послодавца, субвенције за запошљавање теже запошљивих лица и за подршку самозапошљавању.
Чланови Већа усвојили су Програм развоја туризма Јошаниче Бање за период 2019-2029. Јошаничка Бања је туристички простор од приоритетног националног интереса. Развој Бање требало би усмерити на квалитетну понуду здравственог и велнес туризма, што ће уз изузетне карактеристике термалне воде омогућити трајно привлачење већег броја гостију и боље тржишно позиционирање. Оно на чему такоће треба радити јесте подстицање предузетништва и унапређење инфраструктуре.
На седници је усвојен предлог Комисије за социјална питања за доделу једнократне помоћи. Комисији је упућено 16 захтева. 12 захтева је позитивно решено, у 3 случаја се тражи допуна документације, док је 1 захтев одбијен као неоснован.
Општинско веће је усвојило и предлог Комисије за утврђивање последица елементарних непогода и других несрећа. Комисији су доствављена 4 захтева. Један је решен позитивно.
Веће је усвојило Записник са седнице Комисије за доделу новчане накнаде за образовање и усавршавање даровитих ученика и студената. Комисија је добила 5 захтева. 2 су решена позитивно.

Прочитано 4487 пута

Најновије од Општинска управа Рашка