Одштампајте ову страницу
петак, 26 октобар 2018 10:15

ОДРЖАНА 51.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Чланови Општинског већа усвојили су Извештај о извршењу буџета за период 1.јануар – 30.септембар. У извештају се констатује да укупни приходи износе 53,26 одсто без пренетих средстава, односно 44,70 одсто са пренетим средствима, док расходи износе 49,06 одсто од укупно планираних.
Општинско веће је подржало Предлог одлуке о иземнама и допунама Плана детаљне регулације „Суво рудиште“. Основни разлог за израду и доношење измене и допуна ПДР је даље развијање овогнпростора. Поступак промене је започео скупштинском одлуком у фебруару 2017.године, да би након усвајања измена од стране Комисије за планове, документ био прослеђен Комисији за планска документа Министарства грађевине. Позитивно мишљење Комисије омогућило је да документ, као такав, буде представљен већницима. Измене прате Просторни план подручја посебне намене НП Копаоник.
Већници су прихватили Одлуку о установљењу привременог права службености „Скијалиштима Србије“ на парцелама у јавној својини општине Рашка. Привремено право службености се установљава уз годишњу накнаду коју ће извршити Општинска управа Рашка.
Чланови Већа су усвојили и измене које се односе на држање и заштиту домаћих и егзотичних животиња.
Веће је прихватило и Правилник о организацији и систематизацији радних места у Јавној установи Спортски центар Рашка. У овој установи систематизовано је 11 радних места.
Одлуком ОВ формирана је Комисија за капиталне инвестиције, чији ће задатак бити да изврши рангирање капиталних инвестиција према приоритетима и циљевима садржаним у важећим планским документима, што ће утицати на доношење буџета за буџетску и наредне две фискалне године.
На седници је усвојен и извештај Комисије за пољопривреду. Комисији је упућено 145 захтева за доделу субвенција за различите видове пољопривредне производње. Одобрено су 144 захтева. Укупан износ додељених срдстава је око 3 милиона динара.
Већници су усвојили и извештај комисије за социјална питања. У претходном периоду Комисији се обратило 26 лица. Прихваћено је 19 захтева за доделу једнократне помоћи, 3 су одбијена, а у 4 случаја тражиће се додатна документација и мишљење Центра за социјални рад.

На седници је усвојен и извештај Комисије за доделу средстава за вантелесну оплодњу. Комисији је поднето 6 захтева. 5 је прихваћено, па ће подносиоцима бити уплаћено 70 одсто од укупног траженог износа, како је прописано и Правилником. Један захтев је због непотпуне документације одбијен.

Прочитано 4778 пута

Најновије од Општинска управа Рашка