email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • slider6.jpg
  • slider7.jpg
  • slider8.jpg
понедељак, 28 мај 2018 10:29

Церемонији отварања градилишта постројења за пречишћавање отпадних вода за насеље Рашка

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Министарство заштите животне средине Републике Србије, општина Рашка и Делегација Европске уније у Републици Србији, позивају Вас да присуствујете

церемонији отварања градилишта постројења за пречишћавање отпадних вода за насеље Рашка,
у уторак, 29. маја 2018. године на локацији градилишта у селу Рвати, са почетком од 12:10.

На церемонији отварања градилишта, присутнима ће се обратити: председник општине Рашка, г-дин Игњат Ракитић, помоћник министра у Министарству финансија испред Сектора за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ, г-дин Душан Чаркић, амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Њ.Е. Сем Фабрици и министар заштите животне средине, г-дин Горан Триван.

Пројекат водоснабдевања, прикупљања и пречишћавања отпадних вода за општину Рашка реализује се у сарадњи са делегацијом Европске уније у Републици Србији, са циљем унапређења јавне водоводне и канализационе инфраструктуре у општини Рашка. Крајњи циљ овог пројекта је прикупљање и третирање свих отпадних вода у општини Рашка у новом постројењу за пречишћавање отпадних вода, у селу Рвати.

Вредност Пројекта водоснабдевања, прикупљања и пречишћавања отпадних вода за општину Рашка је 6.258.931,33 €, од чега је за радове издвојено 5.678.531,33 €, а за техничку помоћ: 580.400,0 €.

Захваљујући унапређењу услуга у домену прикупљања отпадних вода и водовода, побољшању квалитета воде, здравља и заштите животне средине, грађани који живе низводно од насеља Рашка, уз реку Ибар, као и уз слив Западне Мораве, такође ће имати погодности од пројекта.


С поштовањем,

Игњат Ракитић
Председник општине

Контакт:
Надзор над изградњом водоводне мреже, прикупљања и третмана отпадних вода за општину Рашка, Михајло Јовановић, менаџер за односе са јавношћу, тел: +381 62 80 13 153, email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Општина Рашка, Тијана Пајевић Ђорђевић, помоћник председника општине за локални економски развој
тел: +381 64 81 28 047, e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Министарство заштите животне средине, e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Делегација Европске уније у Републици Србији, Александар Ђорђевић, служба за медије и информације, тел: +381 63 374 122, e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Прочитано 5270 пута