email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • slider6.jpg
  • slider7.jpg
  • slider8.jpg
уторак, 24 април 2018 13:55

ОДРЖАНА ЧЕТРДЕСЕТА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Општинско веће је усвојило Одлуку о првом ребалнсу буџета за 2018.годину. Ребалансом буџет је увећан за 99 милиона динара и то углавном због учешћа на пројектима и инвестиција као што су изградња моста у Рватима, изградња пешачке стазе на Копаонику и јавне расвете у Баљевцу, реконструкција меморијалног центра Милунке Савић у Јошаничкој Бањи.
На данашњој седници разматран је и прихваћен Палн услуга ДЗ Рашка за 2017.годину. ДЗ је у протеклој години извршавао планиране активности у складу са Правилником о обиму и садржају здравствене заштите. У документу се, између осталог, констатује да је током 2017.године обављено више од 173 700 превентивних и куративних прегледа. Највећи проценат превентивних прегледа забележен је у Служби за заштиту деце и у Служби за заштиту жена.
Данас је усвојен и План услуга ДЗ Рашка, усклађен са нормативима и стандардима Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање.
Чланови Општинског већа усвојили су Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта којим се утврђују обим и врсте радова које треба извршити, а који садржи и податке о врсти земљишта и земљишту које је у власништву Републике Србије. Прошле године два пута су објављивани позиви за давање земљишта у државној својини у закуп и на те конкурсе нико се није јавио.
Веће је прихватило Одлуку о избору начелника ОУ Рашка. На јавни конкурс стигла је пријава само једног кандидата. Општинско веће је подржало предлог комисије да на мандат од 5 година буде изабран Спасоје Андрић, досадашњи в.д.начелника.
На седници је усвојен Правилник о систематизацији радних места у ЦК „Градац“, усклађен са Каталогом радних места.
Веће је усвојило и Извештај о раду Комисије за доделу бесповратних средстава удружењима грађана за 2017.годину. За суфинансирање пројеката УГ и верских организација прошле године издвојено је 4.200.000 динара. Била су расписана три конкурса, а финансиран је 31 пројекат.
Чланови Већа су усвојили предлог да лицима на стручној пракси буду плаћени тропкови превоза.
Општинско веће је усвојило и Одлуку о изради програма развоја туризма у Јошаничкој Бањи за период 2019-2024. Циљ израде програма је да се дефинишу визија и мисија развоја туризма у Јошаничкој Бањи, да се евидентирају постојећи и потенцијални туристички производи, испита туристичка понуда и тражња, као и да се формулише маркентишка стратегија. Рок за израду је 120 дана.

Прочитано 6831 пута