email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • slider6.jpg
  • slider7.jpg
  • slider8.jpg
среда, 18 април 2018 11:32

ПОДРШКА МИНИСТАРСТВА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Општина Рашка једна је од 59 општина и градова у Србији који су добили средства из Фонда за локалне самоуправе Министарства државне управе и локалне самоуправе. Захваљујући подршци, у Рашки ће бити реализован пројекат изградње моста на Ибру у Рватима. Укупна вредност инвестиције је око 45 милиона динара. Министарство државне управе одобрило је 11 милиона динара за извођење радова, док ће остали део новца бити обезбеђен из локалног буџета и од других донатора.
По речима министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића, Фонд за локалне самоуправе ове године је увећан за 32 пута, тако да је 320 милиона динара значајна подршка општинама за сређивање инфраструктуре, повећање ефикасности самих управа и подизање квалитета услуга које се пружају грађанима, као и за организовање културних, спортских, туристичких и других манифестација. Министар је истако да је циљ овог програма да се помогне локалним самоуправама у пословима који су њихова изворна надлежност. Да им је помоћ неопходна говори и податак да је 120 јединица локалне самоуправе кандидовало 171 пројекат.
Из Фонда за локалне самоуправе биће финансирана реализација 3 врсте пројеката, па ће 33 самоуправе добити више од 262 милиона динара за инфраструктурне радове на вртићима, школама, објектима културе, спорта и јавне управе, комуналној инфраструктури, јавним парковима и расвети. 18 градова и општина добиће преко 48 милиона динара ѕа набавку савремених информацонох технологија које ће омогућити увођење е-Управе и боље пружање услуга грађанима и привреди, док ће са више од 10 милиона динара бити подржано 8 локалних самоуправа у организацији културних, спортских и туристичких манифестација.

Локалне самоуправе које су подржане из Фонда су: Аранђеловац, Жагубица, Рековац, Кикинда, Бољевац, Прибој, Гаџин Хан, Сента, Сурдулица, Лазаревац, Мионица, Власотинце, Рашка, Лесковац, Богатић, Прокупље, Владимирци, Варварин, Житиште, Деспотовац, Велико Градиште, Голубац, Лапово, Тутин, Крушевац. Подршку су добиле и Сремска Митровица, Велика Плана, Врњачка Бања, Љубовија, Ужице, Чачак, Трстеник, Житорађа, Пирот, Алибунар, Лебане, Мерошина, Осечина, Неготин, Инђија, Нови Пазар, Нова Варош, Крупањ, Јагодина, Бела Паланка, Бајина Башта, Краљево, Бачка Топола, Кнић, Брус, Смедерево, Бечеј, Бачка Паланка, Књажевац, Сремски Карловци, Звечан, Чајетина и Кладово.
Потписивање уговора између Министарства државне управе и локалних самоуправа о додели средстава биће организовано 19.априла у Палати „Србија“ у Београду.

Прочитано 5908 пута