email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
уторак, 26 децембар 2017 07:30

ОДРЖАНА 35.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Општинско веће је на данашњој седници усвојило измене и допуне Одлуке о јавним паркиралиштима. Усвојеним изменама се прецизира да предузеће „Путеви“ обезбеђује возило, опрему и запослене за уклањање непрописно паркираних аутомобила, уређаје за блокирање, простор за чување, као и дежурну службу за преузимање возила. Поступак се спроводи у сарадњи са полицијом или надлежном инспекцијом. Уз записник о предузетим радњама сачињава се и видео или фото запис. Накнада за уклањање возила креће се од 11.500,00 до 21.000,00 динара.

Чланови Већа усвојили су предлог Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину непосредном погодбом. Одлуком су обухваћене парцеле које је потребно прибавити како би се завршио пројекат изградњ кеја у Јошаничкој Бањи. Средства за прибављање непокретности планирана су буџетом општине Рашка. Поступак ће спровести комисија коју формира СО Рашка.

На седници је усвојен и ценовник за коришћење клизалишта. За децу до 18 година улаз је бесплатан, лица која имају више од 18 година мораће да издвоје 100 динара за један сат на клизалишту, док је изнајмљивање клизаљки 50 динара по сату. Поред ценовника усвојен је и Правилник о понашању на јавном клизалишту.

Општинско веће је усвојило измене Одлуке о родитељској накнади за прворођено, другорођено и трећерођено дете. Убудуће ће родитељска накнада за треће и свако следеће дете износити 70.00000 динара, уместо досадашњих 60.000,00.
Већници су усвојили и одлуке о додели штандова на Копаонику, на популарној локацији „Бели меда“. Општина Рашка је власник шест древних типских кућица-штандова које ће под различитим условима уступити заинтересованим лицима или предузећима. Два ће бити дата без накнаде у циљу промоције прехрамбених производа из нашег краја.

Данас је усвојена и допуна Програма постављања привремених објеката на подручју НП Копаоник.Овим изменама биће омогућено „Спортском центру“ да постави монтажни објекат који ће користити за потребе ски школе и промоцију својих активности, а самим тим и промоцију општине Рашка.
Веће је прихватило извештај са седнице Комисије за утврђивање последица елементарних непогода. Комисији се обратило 9 лица. Одобрен је један захтев за накнаду штете изазване пожаром.

Чланови Већа су усвојили и извештај Комисије за социјална питања. У протеклом периоду Комисији је упућено 16 захтева. Одобрено је 11. Укупан износ одобрених средстава је 180.000,00.

Општинско веће је прихватило и Предлог решења о преносу средстава у текућу резерву, Предлог решења о употреби средстава из текуће резерве као и Предлог решења о промени апропријације.

О усвојеним одлукама коначну реч даће одборници СО Рашка на наредној седници.

Прочитано 6145 пута