Одштампајте ову страницу
петак, 20 октобар 2017 21:20

ОДРЖАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

У организацији Националне службе запошљавања у Рашки је данас одржан Сајам запошљавања на коме је 20 послодаваца понудило 120 радних места. Највећи број слободних радних места је у хотелијерској и угоститељској делатности, као и у области производње прехрамбених производа.
Председник општине Рашка Игњат Ракитић свечано је отворио Сајам запошљавања и уручио уговоре послодавцима који су запослили лица из категорије теже запошљивих, као и онима који су започели сопствени бизнис.
За спровођење мера активне политике запошљавања на теритоији општине Рашка ове године било је опредељено 46 милиона динара, од чега је 30 милиона издвојено из локалног буџета, а 16 милона од стране Републике Србије. Субвенције за запошљаване теже запошљивих лица добило је 45 послодаваца који су ангажовали 65 особа. Од планираних 20 милиона динара за овај вид подстицаја, потрошено је 14 милиона, па ће до краја године кроз ову меру моћи да буду запослено више од 20 особе.
За програм самозапошљавања издвојена су 4 милиона, а 22 лица су започела сопствени посао. У наредном периоду биће реализован и програм стручне праксе за који је опредељено 9 милиона динара.
Између два сајма запошљавања број незапослених у општини Рашка смањен је за око 1.000 лица, па се сада на евиденцији НСЗ налази 2.700 особа.

Прочитано 6500 пута

Најновије од Општинска управа Рашка