Одштампајте ову страницу
среда, 01 март 2017 07:45

ОПШТИНА РАШКА РЕАЛИЗУЈЕ ПРОЈЕКАТ „УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА“

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Председник општине Рашка Игњат Ракитић потписао је јуче   са представницима Савета Европе Меморандум о сарадњи и разумевању у оквиру пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“. 

Европска унија донирала је 2 милиона евра за унапређење управљања људским ресурсима у локалној самоуправи. Поред Рашке у пројекат су укључени Београд и градске општине Стари град и Савски венац, Ниш, Нови Сад, Крагујевац, Панчево, Краљево, Смедерево, Зрењанин, Чачак, Ваљево, Лозница, Пирот, Бач, Трстеник, Медвеђа, Сврљиг и Бујановац.  

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић рекла је да су се за укључивање у пројекат пријавиле 93 локалне самоуправе у Србији, те да је то одличан знак њихове одговорности и тога да знају да препознају своје потребе. Она је најавила да ће у априлу почети обуке запослених у локалној самоуправи и да је циљ да локалне самоуправе буду сервис грађана.

Шеф Делегациј ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт рекао је да је ефикасна и транспарентна јавна управа један од стубова сваке демократије и саме ЕУ, а реформа јавне управе један је од приоритета у оквиру политике проширења ЕУ, попут владавине права и економског напретка. „Чињеница да се више од 90 општина јавило за учешће у програму показује велики интерес у општинама за овакве програме усавршавања и побољшања система руковођења људским ресурсима“ – каже Девенпорт, истичући да су „општине мотор свих реформи“.

Шеф Мисије Савета Европе Тим Картрајт рекао је да локалне самоуправе имају кључну улогу у реформи јавне управе, те да је важно да њихове услуге грађанима и привреди буду ефикасне и квалитетне, а да запослени буду одговорни и да њихов рад буде транспарентан. 

Председник општине Рашка Игњат Ракитић истиче да је општина Рашка и до сада чинила напоре да рад свих служби учини што доступнијим грађанима, али да ће обука и оспособљавање запослених омогућити да се одговори свим изазовима и да локална самоуправа буде много ближа грађанима. „ Надам се да ћемо на крају процеса добити ефикаснији систем одговорне јавне управе и да ћемо побољшати рад запослених, што ће директно утицати на унапређење квалитета услуга које се пружају грађанима “, рекао је председник општине Рашка.   

 

28.02.2017.год.

Прочитано 8191 пута

Најновије од Општинска управа Рашка