email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • slider6.jpg
  • slider7.jpg
  • slider8.jpg
среда, 01 март 2017 07:45

ОПШТИНА РАШКА РЕАЛИЗУЈЕ ПРОЈЕКАТ „УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА“

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Председник општине Рашка Игњат Ракитић потписао је јуче   са представницима Савета Европе Меморандум о сарадњи и разумевању у оквиру пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“. 

Европска унија донирала је 2 милиона евра за унапређење управљања људским ресурсима у локалној самоуправи. Поред Рашке у пројекат су укључени Београд и градске општине Стари град и Савски венац, Ниш, Нови Сад, Крагујевац, Панчево, Краљево, Смедерево, Зрењанин, Чачак, Ваљево, Лозница, Пирот, Бач, Трстеник, Медвеђа, Сврљиг и Бујановац.  

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић рекла је да су се за укључивање у пројекат пријавиле 93 локалне самоуправе у Србији, те да је то одличан знак њихове одговорности и тога да знају да препознају своје потребе. Она је најавила да ће у априлу почети обуке запослених у локалној самоуправи и да је циљ да локалне самоуправе буду сервис грађана.

Шеф Делегациј ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт рекао је да је ефикасна и транспарентна јавна управа један од стубова сваке демократије и саме ЕУ, а реформа јавне управе један је од приоритета у оквиру политике проширења ЕУ, попут владавине права и економског напретка. „Чињеница да се више од 90 општина јавило за учешће у програму показује велики интерес у општинама за овакве програме усавршавања и побољшања система руковођења људским ресурсима“ – каже Девенпорт, истичући да су „општине мотор свих реформи“.

Шеф Мисије Савета Европе Тим Картрајт рекао је да локалне самоуправе имају кључну улогу у реформи јавне управе, те да је важно да њихове услуге грађанима и привреди буду ефикасне и квалитетне, а да запослени буду одговорни и да њихов рад буде транспарентан. 

Председник општине Рашка Игњат Ракитић истиче да је општина Рашка и до сада чинила напоре да рад свих служби учини што доступнијим грађанима, али да ће обука и оспособљавање запослених омогућити да се одговори свим изазовима и да локална самоуправа буде много ближа грађанима. „ Надам се да ћемо на крају процеса добити ефикаснији систем одговорне јавне управе и да ћемо побољшати рад запослених, што ће директно утицати на унапређење квалитета услуга које се пружају грађанима “, рекао је председник општине Рашка.   

 

28.02.2017.год.

Прочитано 8033 пута