email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • slider6.jpg
  • slider7.jpg
  • slider8.jpg
понедељак, 12 децембар 2016 13:28

ОДРЖАНА 15.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Чланови Општинског већа усвојили су данас Предлог одлуке о буџету општине Рашка за 2017.годину.  Укупни буџет за наредну годину износи 1.164.532.500,00 и у односу на други ребаланс буџета увећан је за 9,5 одсто. У структури прихода изворни приходи које остварује општина чине скоро половину прихода, односно 46,41 одсто.  

За туризам ће у нарендој години бити издвојено више од 100 милиона динара, за пољопривреду 20 милиона, спорт 13.500.000, медије 20.000.000, удружења грађана око 5 милиона динара. Не рачунајући програме и активности Центра за културу „Градац“ за финансирање садржаја из области културе биће издвојено 5.800.000. Центар за социјални рад моћи ће да рачуна на буџетску подршку од 7 милиона динара, док је планирани износ за једнократну помоћ 6 милиона динара.

На данашњој седници усвојен је и Програм пословања ЈКП „Рашка“ за 2017.годину. Поред већ поверених послова, Комунално предузеће ће се у наредном периоду бавити и одржавањем стамбених зграда , а очекује се да ускоро буде формирана и зоохигијеничарска служба. Већих инвестиционих улагања у наредној години неће бити. У плану је реконструкција цевовода код бившег погона „Заставе“ и на шеталишту поред Матове чесме, као и на још неколико локација на којима су уочени чести кварови и пуцања цевовода. У току је тендер за набавку специјализованог камиона за одвожење смећа из подземних контејнера на Копаонику, а праве се планови и за постављање подземних контејнера у граду.

Општинско веће је усвојило и Предлог организације паркинг сервиса на Копаонику којим ће управљати ЈКП „Путеви“. Уређена су два нова паркинг простора са  71 местом за паркирање, тако да је укупан број паркинг места на Копаонику сада 195. Дневна карта за паркирање кошта 500,00, а месечна 3.000,00. На одржавању паркинга биће ангажовано 14 радника током сезоне.

Чланови Већа су прихватили и Предлог програма уређивања грађевинског земљишта за 2017.годину. Овај Програм је усклађен са Законом о планрању и изградњи и Законом о путевима и њиме се планира уређење и одржавање путне инфрастуктуре, грађевинског земљишта, зеленила, јавне расвете...Овим Програмом дефинише се и израда планске документације као основе за развој локалне заједнице. Планирано је да ове године буде усвојен План генералне регулације за Рашку, низ планова детаљне регулације за Јошаничку Бању, као и ПДР „Сунчана долина-Бачиште“ на Копаонику. За одржавање саобраћајница биће издвојено 86 милиона динара, а за путеве, улице и прилазе на Копаонику још 25 милиона динара.

Општинско веће је усвојило и извештај Комисије за социјална питања. Одобрено је 8 захтева грађана за доделу једнократне помоћи.

Комисији за вантелесну оплодњу у протеклом периоду упућена су два захтева и оба су одобрена.

На седници Већа донета је и одлука да буду финансирани трошкови превоза за раднике ангажоване на јавним радовима и стручној пракси.

 

Прочитано 8693 пута