email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
петак, 26 август 2016 21:26

ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Општинско веће је на данас одржаној седници прихватило Предлог одлуке о усклађивању пословања јавних предузећа Дирекција за урбанизам ,“Стан“ и  ЈКП „Рашка“ са Законом о јавним предузећима. Једна од најважнијих новина коју доноси ово усклађивање јесте обавеза јавних предузећа да део добити уплаћују у буџет општине Рашка.

Чланови Већа дали су своју сагласност на Одлуку о правима и обавезама у области социјалне заштите. Ова одлука је усклађена са Законом о социјалној заштити из 2011.године.  Одлуком је, између осталог, предвиђено и увођење услуге лични пратилац детета.

Општинско веће је прихватило и предлоге одлука о празнику и слави и о установљењу награда и признања општине Рашка.  Дан општине Рашка од прошле године је 17.септембар, који се прославља радно и свечано. Градска слава је Мали Спасовдан и то је нерадни дан за запослене у органима Општинске управе и у свим предузећима и установама чији је оснивач општина, док се 27.новембар обележава полагањем венаца на спомен обележја. На свечаној седници која се организује поводом Дана општине уручује се РАШКА ПОВЕЉА, ЗАХВАЛНИЦЕ И НОВЧАНЕ НАГРАДЕ. Посебан вид признања је звање  ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА. Додели награда претходи расписивање јавног позива а грађани у року од 7 дана могу да доставе своје предлоге за доделу награда и признања. Посебна комисија сачињава предлог, а  СО Рашка доноси одлуку о добитницима награда.

На данашњој седници усвојен је и Програм заштите и уређења пољопривредног земљишта, као и измене и допуне Регистра 

мини-хидроцентрала.

Чланови Већа усвојили су и Одлуку о преношењу права коришћења пословног простора на Копаонику са ЈКП „Рашка“ на ЈП „Стан“. Ради се о магацинском и канцеларијском простору у склопу Техничке базе на Копаонику. 

Коначну реч о овим одлукама даће одборници СО Рашка на наредној седници заказаној за 2.септембар. 

Данас је усвојена и одлука да се приступи реализацији пројекта „Лични пратилац  детета“. Општина ће за реализацију пројекта издвојити преко 3 милиона динара. Одређени број лица кроз овај пројекат ће проћи обуку, а услуга ће бити лиценцирана и спроводиће се преко Центра за социјални рад. Веће је прихватило и Предлог допуне Програма постављања монтажних објеката.

Прочитано 6448 пута