email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
понедељак, 22 август 2016 18:53

Опреми, запосли, покрени - Европска подршка привредницима на југоистоку и југозападу Србије

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Београд 22. август 2016. – Седамнаест предузетника и предузетница, као и микро и малих предузећа са југоистока и југозапада Србије унапредиће своју производњу и отворити нова радна места уз подршку Европске уније и Влада Швајцарске које су преко развојног програма Европски ПРОГРЕС определиле 253.880 евра, за ову активност, усмерену на повећање конкурентности локалне привреде.

Предузетници, микро и мала предузећа која се баве производњом хране, одеће, производа од метала, прерадом дрвета или инжењерским делатностима ће преко Европског ПРОГРЕСа добити опрему или ће им бити пружене саветодавне услуге које ће допринети већој производњи, ширењу тржишта и увођењу еко или технолошких иновација.

„Европска унија и Влада Швајцарске су пружиле подршку малом бизнису у нашим програмским општинама јер је тај сектор кључан за економски раст и повећање запослености. Подржали смо добре идеје и помогли да предузећа која већ послују и измирују своје пореске обавезе развију потенцијал за даљи раст“, рекао је Грем Тиндал, менаџер Европског ПРОГРЕСа.

Током трајања јавног позива за унапређење конкурентности у приватном сектору Европски ПРОГРЕС је организовао 20 инфо сесија које су окупиле скоро 300 учесника и учесница, а организовани су и тренинзи за израду бизнис планова. Један од предуслова за одабир пројеката била је и спремност привредника и привредница да осмисле и спроведу  друштвено одговорне активности које треба да допринесу широј заједници.

„Поред очигледне добити које ће заједнице у којима послују 17 награђених предузећа имати јер ће бито отворено преко 40 нових радних места, грађани и грађанке ће такође видети утицај спроведених активности друштвено-одговорног пословања као што су изградња дечијих игралишта, донирање опреме локалним школама као и донирање производа корисника најугроженијим групама из заједнице“, рекла је Оливера Костић, менаџерка сектора за унапређење конкурентности Европског ПРОГРЕСа.

Листа одобрених пројеката је доступна на вебсајту Европског ПРОГРЕСа http://www.europeanprogres.org/konten/sr/502/Rezultati-javnog-poziva-Podrska-mikro-i-malim-preduzecima/ .

Прочитано 6513 пута Последњи пут измењено четвртак, 25 август 2016 08:07