Одштампајте ову страницу
петак, 08 јул 2016 09:44

Састанак поводом раног јавног увида ПДР

Написао
Оцените овај чланак
(1 Глас)

У поступку израде Планова детаљне регулације: 1) пословне зоне Баљевац са проширеним обухватом до леве обале реке Ибар; 2) пословне зоне Југ 2 у Супњу, и 3) пословне зоне Рашка – део индустријске зоне Север у Власову, општина Рашка, а у оквиру раног јавног увида на концептуални оквир просторног развоја, планирано је и рано укључивање инвеститора и осталих релевантних стејкхолдера. У том смислу одржаће се састанак, у понедељак, 11.07.2016. године од 12 до 15,30 часова у сали Општинске управе Рашка, улица Предрага Вилимоновића број 1.

 

Циљ овог састанка је постизање реалнијих и квалитетнијих планских решења кроз препознавање потреба инвеститора - намене и капацитети, својински статус земљишта, инфраструктурно опремање, квалитетније информације о потребним условима организација и предузећа која издају услове. 

Имајући у виду значај привлачења инвестиција и подстицање локалног економског развоја, постојећи и потенцијални заинтересовани инвеститори, као кључни учесници оваквог састанка треба да добију јасну слику и податке о могућностима и ограничењима планиране интервенције (планиране намене, интензитет изградње, својјински татус земљишта и потребе инфраструктурног опремања).

На састанку ће се, поред инвеститора, и органи, организације и јавна предузећа који дају мишљење у погледу услова за уређење и изградњу објеката, посебно комуналног опремања, упознати са могућим решењима за развој просторне целине. Како је предвиђено да се након обављеног раног јавног увида прибављају услови и подаци од стране надлежних органа, организација и предузећа, то је уједно прилика да представници ових институција укажу на могуће конфликте, али и да добију правовремене информације да би издали што тачније услове и податке за потребе конкретне интервенције у простору, у наредном кораку. 

Израду Планова детаљне регулације пословне зоне Баљевац,  пословне зоне Југ 2 у Супњу и пословне зоне Рашка – део индустријске зоне Север у Власову, општина Рашка, финансирају Европска унија, Влада Швајцарске и Влада Републике Србије преко програма Европски ПРОГРЕС.

 

Молимо да нам потврдите Ваше учешће најкасније до петка 08.07.2016, до 15 часова, на i-мejл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

С поштовањем,

Шеф Одсека за урбанизам, стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине 

Прочитано 8067 пута Последњи пут измењено петак, 08 јул 2016 09:48

Најновије од Општинска управа Рашка