Одштампајте ову страницу
среда, 15 јун 2016 14:18

ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕЋЕ СЕДНИЦЕ ОСМОГ ОДБОРНИЧКОГ САЗИВА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ РАШКА

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Данас, 15. јуна 2016. године, је одржана  трећа седница осмог одборничког сазива  Скупштине општине Рашка, као наставак конституисања органа Скупштине општине Рашка.

На  седници су верификовани и потврђени  мандати новим одборницима са изборне листе „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ –СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ“,  Драгану Миладиновићу  и Владану Вујовићу који су на ову дужност ступили након престанка мандата одборника Игњата Ракитића због избора за председника  општине Рашка, односно Ђорђа Гогића за заменика председника општине Рашка.

Такође, усвојена је Одлука  о завршном рачуну буџета општине Рашка за 2015. годину са позитивним мишљењем  екстерне ревизије.

У складу са Законом о локалним изборима именована је Изборна комисија општине Рашка у сталном саставу. За председника Изборне комисије изабран је Мирко Шћеловић, дипломирани правник из Беоца, а за заменика председника Марина Лазовић, дипломирани правник из Мислопоља.

Као што је предвиђено Статутом општине Рашка, а по предлогу одборничких група извршен је избор чланова сталних скупштинских радних тела и то:

 

1. Комисије за административна питања

2. Комисије за  одликовање и друга друштвена признања

3. Комисије за развој пољопривреде

4. Комисије за урбанизам, стамбено комуналне делатности и заштиту животне средине

5. Комисије за представке и притужбе

6. Комисије за нормативну делатност СО Рашка 

7. Комисије за буџет и финансије.

 

Због истека мандата на седници су именовани и нови чланови управног и надзорног одбора ДЗ Рашка и Центра за социјални рад као и чланова управног одбора Предшколске установе „Весело детињство“ Рашка.

У складу са Законом о основама система васпитања и образовања извршено је разрешење и именовање чланова школских одбора из редова локалне самоуправе и то за све основне и средње школе у општини Рашка.

На крају седнице именована је Комисија за отуђење или давање у закуп неизграђеног грађевинског земљишта.

Прочитано 7034 пута

Најновије од Општинска управа Рашка