email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • slider6.jpg
  • slider7.jpg
  • slider8.jpg
петак, 18 септембар 2015 11:08

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ РАШКА 17. СЕП. 2015.

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

„Од идеје да Рашка постане савремена туристичка општина, са развијеном привредом И пољопривредом, модерним институцијама И очуваним људским ресурсима нећемо одустати. Сигуран сам да остварени резултати показују да смо на добром путу И да ћемо захваљујући знању, ентузијазму И енергији младих људи, пре свега оних који воле свој град И који су своју будућност И будућност својих породица везали за Рашку, успети да остваримо већину планова. Највеће богатство општине рашка су људи. Они са визијом. постојани И одлучни. Они који не одустају када је најтеже. Један од њих је И Бојан Премовић, добитник “РАШКЕ ПОВЕЉЕ”. Честитам му на постигнутим резултатима И желим му пуно успеха у даљем раду.”

Овим речима председник општине Рашка Игњат Ракитић, завршио је своје обраћање гостима на Свечаној академији уприличеној поводом 17.септембра, Дана општине Рашка. У препуној сали Дома културе председник општине је поднео извештај о раду локалне самоуправе у протеклом периоду, након чега је власнику млекаре “Милкоп” И хотела “МИлмари”, Бојану Премовићу, уручео новоустановљено признање “Рашка повеља”. Бојан Премовић је један од наших најуспешнијих привредника, а признање му је додељено за трајну афирмацију општине Рашка, изузетне резултате у области привреде, унапређење пословног окружења И запошљавање великог броја људи. 

У другом делу програма емитован је документарни филм о настанку Рашке, након чега је наступио је Етно одсек музичке школе “Стеван Мокрањац” из Краљева, хор ОШ “Сутјеска”И деца из предшколске установе “Весело детињство”.

Обележавању Дана општине Рашка присуствовао је директор Кинеске развојне банке за Балкан И Србију господин Ванг Јашенг, државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић, директор Дирекције за имовину Јован Воркапић, начелник Рашког округа Небојша Симовић, као И бројне друге  званице.

Обележавање Дана општине почело је литургијом у Цркви светог архангела Гаврила.  Председник општине, чланови Општинског већа и директори јавних предузећа посетили су школе у којима су поводом Дана општине одржане пригодне приредбе. На градском тргу током читавог дана одвијао се програм у коме су учествовала удружења грађана, спортски клубови, ТСО, Центар за културу “Градац” И локални бендови. 

 

Прочитано 9091 пута Последњи пут измењено четвртак, 24 септембар 2015 14:36

Медије

{YouTube}Wuul3ZBhO6s{/YouTube}