Одштампајте ову страницу
четвртак, 17 септембар 2015 09:37

Добитник “Рашке повеље“, новоустановљеног признања које се додељује поводом 17.септембра Дана општине

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Добитник “Рашке повеље“, новоустановљеног признања које се додељује поводом 17.септембра  Дана општине је  Бојан Премовић, предузетник из Рашке, власник млекаре „Милкоп“ и фирме „Милмари градња“ и хотела “МИлмари Ресорт“.

Повеља му се уручује за  ЗА ТРАЈНУ АФИРМАЦИЈУ ОПШТИНЕ РАШКА, ИЗУЗЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ У ОБЛАСТИ ПРИВРЕДЕ, УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА И ЗАПОШЉАВАЊЕ ВЕЛИКОГ БРОЈА ЉУДИ.

 

БОЈАН ПРЕМОВИЋ рођен у Рашки 1971.године. У родном граду завршио је основну И средњу школу. Приватним бизнисом почео је да се бави 1995.године, да би 1997.године основао млекару “Милкоп”. На почетку рада откупљивано је 900 л млека месечно од коопераната. Са великим ентузијазмом и са пуно уложеног рада Милкоп се непрестано развијао и проширивао обим своје производње. Уведена је нова технологија за откуп и прераду млека. У току свог рада Млекара “Милкоп” је пресељавана из мањих у веће објекте и самим тим ширила обим своје производње, палету својих производа као и број запослених радника.

 

Млекара Милкоп је савремено предузеће. Главна делатност је откуп млека и прозводња производа од млека. Са својим кадровским и техничким потенцијалом Милкоп је у могућности да у потпуности задовољи очекивања купаца у погледу квалитета производа, цена, квалитета услуга и рокова испорука.

“Милкоп” се сатоји из неколико објеката: први објекат је у Рашки на обали реке Ибар у насељу Власово, где је смештен производни погон , док се у посебном објекту  налази целокупна администрација Милкоп-а. Другог објекта  се налази на Ибарској магистрали између Краљева и Чачка у месту Тавник. Објекат у Тавнику је потпуно новоизграђени објекат и представља савремен производни погон за прераду и производњу млечних производа.  И један и други објекат су регистровани за откуп и прераду млека по 80.000 литара дневно. Милкоп д.о.о. упошљава преко 150 радника са територије општине Рашка и Краљево. Поседујемо сопствена доставна возила којима крајњим корисницима вршимо достављање наших производа. Наши прозводи су присутни на целој територији Србије и у појединим земљама у нашем окружењу као што су Црна Гора, БИХ и Македонија.

 

 За свој рад “Милкоп” је добио неколико признањ. ПроЦредит банка прогласила је  2012.године на свечаности одржаној у београдском хотелу Хyатт, добитнике признања ПроБизнис Лидер 2011, намењеног најуспешнијим предузетницима, малим и средњим предузећима који су у протеклих годину дана остварили изузетне пословне резултате. На основу пажљиве анализе и оцене пословања стручни жири ПроЦредит банке помоћу јасних критеријума успешности пословања као што су висина остварених прихода и профита, броја запослених, делатности и других финансијских показатеља доделио је признање ПроБизнис лидер 2011 у категорији средњих предузећа Млекари Милкоп за изузетне пословне резултате. ПроБизнис лидер најуспешније средње предузеће у Србији је епитет који Млекара Милкоп носи са великим поносом и за нас ово изузетно признање представља велики подстицај у даљем пословању и раду.

 

 2010.године одржан је по седми пут избор најбољих домаћих брендова у оквиру акције Најбоље из Србије, коју организују Министарство трговине и услуга, Привредна комора Србије и дневни економски лист Привредни преглед. Циљеви акције Најбоље из Србије су да се истакну вредности домаће привреде и тржишног начина размишљања.Учествовало је 225 брендова. “Милкоп” је добио ПЛАКЕТУ за најбољи локални бренд 2010.године,за производ ПАПРИКА У ПАВЛАЦИ.   

2011.године у априлу месецу у склопу припрема за наступајући 78. Медјународни пољопривредни сајам у Новом Саду оцењивачка комисија за робну групу млеко, млечни производи и сиреви доделила је Милкоп-у следећа признања за квалитет и то:

За производ паприка у павлаци 0.450 г – Велика златна медаља и диплому за шампиона квалитета у групи производа од млека.

 

За производ копаонички бакин кајмак 0.450 г – Велика златна медаља

 

За производ сир кришка пуномасна 0.400 г – Велика златна медаља

 

Милкоп д.о.о. је добитник дипломе са посебним признањем за врхунски квалитет производа од млека.

 

Пре пар година Бојна Премовић почиње да се бави  градњом ,продајом апартмана на Копаонику И хотелијерством . У саставу компаније је “Милмари Ресорт”, објекат хотеско-апартманског типа, са 200 лежаја, који има И савремени wеллнесс-спа центар. Број ноћења , сезона која траје скоро читаве године, као И задовољни туристи говоре у прилог чињеници да  “Милмари” успешно послује, а Бојан Премовић са поносом истиче да је И на Копаонику успео да запослио велики број радника.

Бојан Премовић прави планове за будућност. Наредна инвестиција биће везана за изградњу конгресног центра И пратећих садржаја. Поред тога, у непосредној близини “Милмари Ресорта” биће саграђени И спортски  терени на којима ће спортисти из земље И света добити врхунске услове за обављање висинских припрема.  

Бојан Премовић живи у Рашки, али је срцем везан И за Копаоник. Отац је двоје деце. 

Прочитано 6598 пута