email: info@raska.org.rs | Тел: 036/736-244 | Адреса: Ибарска бр.2,36350 Рашка

A- A A+
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • slider6.jpg
  • slider7.jpg
  • slider8.jpg
четвртак, 09 јул 2015 07:39

Потив за програм Youth Build IT!

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

НЕМАШ ПОСАО?

ИМАШ ИЗМЕЂУ 18 И 30 ГОДИНА?

ЖИВИШ У НОВОМ ПАЗАРУ, СЈЕНИЦИ, ТУТИНУ, РАШКИ, ВРАЊУ, БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ?

ОВО ЈЕ КОНКУРС ЗА ТЕБЕ!

 

Укључи се у YouthBuild Србија програм и научићес како да направиш и одржаваш wеб сајт, нађеш запослење или покренеш сопствени посао и допринесеш развоју заједнице.

Нудимо ти, учење, волонтирање, стицање искуства и шансу да као део екипе од 30 младих жена, урадиш нешто корисно за себе и своју заједицу.

Прудружи нам се тако што ћеш до 10. јула 2015. године попуњен апликациони формулар послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  Апликациони формулар можете преузети испод:

aplikacioni formular ybit

 

Позваћемо те на уводни тренинг почетком јула, након чега ће бити извршен коначни одабир полазница програма.

 

НИСИ ЧУЛА ЗА YOUTH BUILD?

Прошетај се по крају и упознаћеш своје вршњаке и вршњакиње који су претходних година похађали YouthBuild програм. У Тренинг центрима у Новом Пазару и Бујановцу, они су свакодневно имали обуке на теме рада у заједници, вештина комуникације, писања пројеката, а истовремено су и организовали волонтерске акције.

 

ШТА ЈЕ ЦИЉ ОВОГ ПРОГРАМА?

Оспособљавање младих жена да нађу или покрену сопствени посао, постану активне у заједници и допринесу њеном развоју.

 

ВИШЕ О ПРОГРАМУ:

У првој фази програма (јул – август 2015. године) - кроз курс за израду веб сајтова, учеснице пројекта ће стећи вештину тражену на тржишту рада, посебно у таргетираним општинама, ојачати своју позицију у заједници и постати и значајан ресурс за локалне организације и институције. Курс ће бити спроведен током 20 дана (укупно 40 тренинг дана, 20 у Бујановцу и 20 у Новом Пазару) у сваком од тренинг дана биће одржано по 8 часова. Минимум 160 лекција ће покрити следеће теме: Интернет као медиј, Клијенти и сервери, Савремени трендови у технологији, Елементи веб дијазна (типографија, фотографије, изглед страница и сл.), HTML5 програмски језик, CSS3 програмски језик, WordPress итд.

Ову обуку ће пружити професионална школа „Кројачева школа" - добитница најзначајнијих домаћих ИТ награда и признања, чији су полазници аутори више од 500 интернет презентација. Кројачева школа је званични Аппле Регионални тренинг центар. Близу 90 процената полазника Кројачеве школе раде одмах по завршетку обуке или покрену сопствени посао. Комерцијална цена курса за израду и одржавање wеб сајтова који ће спровести Кројачева школа је 150.000 динара.

У другој фази програма (септембар – октобар 2015. године) учеснице на пројекту ће бити оснажене да буду независне и проактивне, а стећи ће и знања о локалном развоју, активизму, склапању локалних партнерстава, партиципацији младих, али и о повезаности ових тема са индивудуалним оснаживањем младих кроз унапређење личних компетенција и вештина, пре свега у проналажењу посла или започињању сопственог бизниса. Учеснице ће бити упознате и са процесом ЕУ интеграција и улози младих у тим процесима, као и темама релевантним за ову циљну групу – људских и мањинска права, са посебним фокусом на права жена.

Већ током самог Програма, учеснице ће имати прилику да развију wеб презентације за јавне институције, предузећа и непрофитне организације из својих средина, што ће им помоћи да презентују своје вештине и да тако лакше пронађу запослење или да покрену сопствени посао, али и да спроведу активности које за циљ имају унапређење локалних заједница.

У оквиру Програма биће организоване и студијске посете компанијама које се баве информационим технологијама, као и организацијама које подстичу грађански активизам и развој локалне заједнице.

На крају Програма учеснице ће добити сертификате које ће моћи да користе приликом проналажења посла али и који ће сведочити о њиховим капацитетима да унапреде локалну заједницу.

Придружи нам се!

Програм YouthBuild – Едуковани и активни млади који у Србији који спроводе Грађанске иницијативе, развијен је по узору на YouthBuild International програм који даје одличне резултате у 15 земаља широм света. Са преко 30 година искуства, YouthBuild је припремио преко 94 000 младих људи да буду активни, ангажовани и сами граде своју заједницу. YouthBuild program подржало је Министарство омладине и спорта, YouthBuild Interational.

Више о YouthBuildu и Грађанским иницијативама можете видети на следећим адресама:

 www.youthbuildsrbija.org,  facebook.com/YouthBuildSrbija, www.gradjanske.org, facebook.com/GradjanskeInicijative

 

Прочитано 8589 пута Последњи пут измењено четвртак, 09 јул 2015 07:49