Одштампајте ову страницу
понедељак, 09 децембар 2013 12:09

ТУТОРИНГ СРБИЈА 2014

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Јавно-приватно партнерство за смањење прераног напуштања школовања у Рашки у сарадњи са Западнобалканским институтом, уз подршку Америчке амбасаде у Србији, расписује 

КОНКУРС

ЗА ВОЛОНТЕРЕ/КЕ-ТУТОРЕ/КЕ

ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ‘’ТУТОРИНГ СРБИЈА’’

 

Пилот програм ТУТОРИНГ СРБИЈА у општини Рашка спроводи Јавно-приватно партнерство које чине Општинска управа Рашке, Канцеларија за младе, ОШ Сутјеска, ОШ Јосиф Панчић, Удружење грађана за друштвени развој ЦентРа и Центар за социјални рад у сарадњи са Западнобалканским институтом и Америчком амбасадом у Србији.

 ШТА ЋЕ СЕ РАДИТИ У ПРОГРАМУ?

 Учешће у програму подразумева индивидуални рад волонтера/ке-тутора/ке са дететом основношколског узраста, једном седмично у трајању од 2 часа у простору школе у периоду од фебруара до маја 2014. године. Ради се са децом која имају потешкоћа у учењу или висок број изостанака из школе са циљем да им се помогне да унапреде свој успех у образовању и спречи њихово прерано напуштање школовања. Током овог четворомесечног периода рада са дететом волонтери/ке-тутори/ке ће имати и редовне месечне заједничке састанке ради међусобне поделе искустава у раду са децом.

 Волонтери/ке-тутори/ке ће учествовати у тренингу оријентације, пре почетка програма, а по завршетку програма добиће сертификате и захвалнице од Западнобалканског института и Америчке амбасаде у Београду, са описом програма и ангажмана који су обавили. 

 КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

 На конкурс се могу пријавити сви млади од 18-30 година старости, који обезбеде једну препоруку, који желе да помогну деци у основној школи да унапреде своје исходе учења, а нарочито студенти/киње и омладински радници/е.  

 КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

 Уколико желиш да учествујеш у програму као волонтер/ка-тутор/ка, обезбеди 1 препоруку и  попуни електронску пријаву овде. Конкурс је отворен до 13.01.2014. године. Резултати конкурса ће бити објављени почетком јануара 2014. године, а кандидати/киње ће бити контактирани путем е-маил-а. 

Сва питања у вези са програмом и пријавом можете поставити Ђорђу Радоичићу, координатору Канцеларије за младе на е-маил адресу: kzmraska(at)gmail.com или Јелени Бубањи из Западнобалканског института на jelena.bubanja(at)wb-institute.org.

 

Прочитано 9630 пута Последњи пут измењено среда, 08 јануар 2014 08:47

Најновије од Општинска управа Рашка