Одштампајте ову страницу
петак, 04 децембар 2020 10:29

САОПШТЕЊЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ 4. 12. 2020. године

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Краљево, од 80 тестираних узорака, 26 је било позитивно на вирус корона. Тиме је укупан број оболелих од Ковида 19 у трећем епидемијском таласу повећан на 707.
Ковид амбуланта Дома здравља Рашка примила је током јучерашњег дана 260 пацијената. Са симптомима сличним Ковиду 19 лекару су се јавиле 84 особе, док је 176 пацијената обавило контролни преглед. Тестирано је 77 лица. Од 13. априла до данас урађено је 2.995 пи-си-ар и антигенских тестова.
Данас на снагу ступају нове мере Владе Републике Србије донете у циљу спречавања и сузбијања заразне болести Ковид 19. Угоститељски објекти неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова, али им је дозвољено да обављају делатност доставе хране. Тржни центри, продавнице гардеробе, кладионице, дечје играонице такође неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру. Фризерски и козметички салони, теретане и фитнес центри, базени, спа центри, неће радити током викенда. Њима је дозвољено да раде радним данима од 5 до 17 часова. Прехрамбене продавнице, трафике и киосци могу радити до 21 час. Апотеке и бензинске пумпе могу да раде нон стоп, док ће пијаце бити отворене и у данима викенда од 6 до 15 часова. Још један изузетак предствљају ресторани и барови који се налазе хотелима или приватном смештају. Они могу пружати своје услуге само и искључиво регистрованим и пријављеним гостима до 21 час сваког дана. Објекти и установе културе могу да раде сваког дана до 17 часова .Радње у којима се пружају услуге при чијем вршењу није потребно присуство корисника, попут сервиса беле технике, кројачких и обућарских радњи, могу радити радним данима до 21 час, а суботом до 17 часова.
Инспекцијске службе контролисаће поштовање мера које важе до 15. децембра.

Прочитано 1127 пута

Најновије од Општинска управа Рашка