Одштампајте ову страницу
уторак, 22 септембар 2020 11:32

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У РАДИОНИЦИ О КОМПОСТИРАЊУ

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Општина Рашка, WЕБИН из Београда и Центар за социјални рад из Рашке спроводе пројекат “Година инклузије и запошљавања”.
Пројекат је део ширег пројекта Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији који се спроводи у оквиру Немачке
развојне сарадње. Пројекат реализује Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), у сарадњи са Кабинетом потпредседнице Владе Републике Србије као председнице Координационог тела за праћење реализације Стратегије за
социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период од 2016. до 2025. године

У оквиру пројекта предвиђено је организовање радионице о компостирању у комерцијалне и не-комерцијалне сврхе.

Биоотпад из домаћинства чини око 55% укупног комуналног отпада који створимо у току дана. Већина овог отпада заврши на депонијама и остаје неискориштено, па негативно утиче на животну средину. Један од најбољих начина за искориштавање биоотпада јесте компостирање и производња квалитетног природног ђубрива за исхрану биљака. Поред тога што компостирањем смањујемо негативне ефекте и последице на животну средину које ствара отпад, производимо хумус за биљке које узгајамо у свом домаћинству.

Кроз радионицу учесници ће се упознати са процесом компостирања - који услови су потребни за процес компостирања, шта компостирати у домаћинству, које врсте компостера постоје и које је идеално место за његово постављање, како правилно компостирати као и који су потенцијални проблеми и њихова решења у току процеса компостирања.

Радионица ће бити након доношења одлуке о избору кандидиата/киња на територији општине Рашка.

Право учешћа у радионици имају представници домаћинстава који су заинтересовани за производњу компоста. Пожељно је да заинтересована лица имају регистрована пољопривредна газдинства или неки други облик пословног организовања који ствара веће количине биоотпада.Учешће на семинару је бесплатно.

Рок за подношење пријава је 29.09.2020. године. Пријаве се подносе координатору пројекта “Година инклузије и запошљавања” у Рашки, г-дину Срђану Васиљевићу на маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или путем писарнице Општинске управе Општине Рашка, улица Предрага Вилимоновића број 1, Рашка, шалтер број 1. Приликом пријаве потребно је доставити копију личне карте, број телефона и попуњен формулар.

Приликом накнадног одабира кандидата/киња у случају већег броја пријављених лица избор ће се вршити на основу следећих критеријума :поштоваће се принцип родне равноправности и временски период поднете пријаве. Коначна одлука о избору кандидата/киња који ће похађати радионицу биће донета у року од 7 дана од завршетка конкурса. Кандидати који су изабрани за похађање радионице биће контактирани на број телефона који су оставили приликом пријаве.

Прочитано 2079 пута Последњи пут измењено среда, 23 септембар 2020 09:28

Најновије од Општинска управа Рашка