Одштампајте ову страницу
среда, 05 август 2020 10:11

САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДЕНЕ СИТУАЦИЈЕ 5.08.2020.год.

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Како је саопштио Завод за јавно здравље Краљево, од 46 узорака са територије општине Рашка, који су обрађени у лабораторији „Ватрено око“ Клиничког центра Србије, 4 је позитивно на корона вирус. Поред тога, Дому здравља Рашка потврђено је да је 1 пацијент из Рашке, који се лечи у Општој болници „Студеница“ у Краљеву, позитиван на корона вирус. Тиме је укупан број новозаражених 194.

Број прегледа у Ковид амбуланти је у опадању. У понедељак, 3.августа, прегледане су 92 особе код којих је постојала сумња на обољевање од Ковида 19. Узорковано је 38 пи-си-ар и 39 серолошких тестова. Јуче се лекару обратило 57 пацијената са симптомима сличним Ковиду 19. Обављено је 26 пи-си-ар и исто толико серолошких тестирања.

Од 13.априла урађено је 897 пи-си-ар тестова и 970 серолошких или „брзих“ тестова.

У најновијем допису који је Завод за јавно здравље Краљево упутио Дому здравља Рашка наводи се да ће од уторка, 4.августа, пи-си-ар тестови поново бити достављани на анализу Дирекцији за националне референтне лабораторије у Батајници.

Из Опште болнице „Студеница“ у Краљеву јуче је отпуштен 1 пацијент који ће лечење наставити у кућним условима. Од педесетак хоспитализованих током протеклих месец и по дана, 25 лица је завршило болничко лечење.

Статистика показује да активност вируса опада, али је по оцени епидемиолога ситуација и даље нестабилна и захтева повећани опрез и строго поштовање мера превенције. Прање руку, ношење заштитне маске и држање дистанце главна су средства у борби против Ковида 19. Како би се задржао тренд смањења броја новооболелих , Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да се одговорно понашају и примењују мере заштите од ширења заразне болести Ковид 19.

Прочитано 2254 пута Последњи пут измењено среда, 05 август 2020 10:13

Најновије од Општинска управа Рашка