Одштампајте ову страницу
понедељак, 02 децембар 2019 12:32

ОДРЖАНА 70.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Чланови ОВ прихватили су Одлуку о буџету општине Рашка за 2020.годину. Буџет за наредну годину износи 1.586.372.189 динара. У односу на други ребаланс буџета за 2019.годину, буџет за 2020.годину је већи за 7,3 одсто.
Веће је усвојило План уређења грађевинског земљишта за 2020.годину. За спровођење свих активности, од одржавања путева и зелених површина до великих инфраструктурних пројеката, биће издвојено преко 438 милиона динара. Најважнији пројекти планирани за 2020.годину су наставак радова на уређењу кеја реке Јошанице, завршетак изградње паркинга на Копаонику, изградња ски лифта у Супњу, реконструкција каменог моста и изградња кеја на левој обали Ибра. За санацију и реконструкцију локалних путева опредељено је више од 63 милиона динара, док је за изградњу јавне расвете планирано 10 милиона динара. Инвестираће се и у инфраструктуру на Копаонику, па је за изградњу примарног водовода и канализације од Општиске куће до нових блокова издвојено 12 милиона, а за ПТД и изградњу улица 15 милиона динара.
На седници ОВ усвојени су програми рада за наредну годину јавних предузећа и установа.
Већници су прихватили Одлуку о локалним комуналним таксама, као и Одлуку о локалним административним таксама и накнадама за услуге које врши ОУ. Што се комуналних такси тиче, њихов износ није мењан, а код административних такси дошло је до одређених измена које су диктиране законским одредбама, пре свега одредбама Закона о планирању и изградњи, као и чињеницом да су одређени послови пренети на јавног бележника.
ОВ је донело одлуку да предложи СО Рашка да за јавног правобраниоца на мандатни период од 5 година именује Горицу Гајевић.
Чланови Већа су прихватили и измене Правилника о стипендирању и награђивању ученика и студената. Једна од измена се односи на чињеницу да право на новчану награду могу остварити ученици који су постигли запажене резултате на такмичењима освајањем једног од прва три места, а који нису за исти резултат већ награђивани новчаном наградом на терет буџета општине Рашка. О висини новчане накнаде одлучује ОВ на предлог Комисије.

Веће је усвојило и предлог комисије за социјална питања. У претходном периоду Комисији је упућено 25 захтева за доделу једнократне помоћи. 22 захтева су одобрена, један се сматра неоснованим, док ће се у 2 случаја тражити допуна документације.

Прочитано 3087 пута

Најновије од Општинска управа Рашка