Одштампајте ову страницу
уторак, 17 септембар 2019 07:46

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА И НАГРАДА ОПШТИНЕ РАШКА ЗА 2019. ГОДИНУ

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

На основу члана 8. Одлуке о установљењу јавних признања и награда општине Рашка, (''Службени гласник општине Рашка'', бр. 165/16) и члана 40. Статута општине Рашка (''Службени гласник општине Рашка'', бр. 197/18), Скупштина општине Рашка, на предлог Комисије за одликовања и друга друштвена признања, на седници одржаној 13. септембра 2019. године, донела је

О Д Л У К У
О ДОДЕЛИ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА И НАГРАДА
ОПШТИНЕ РАШКА ЗА 2019. ГОДИНУ

Члан 1.


Скупштина општине Рашка, поводом 17. септембра – Дана општине Рашка додељује ЗВАЊЕ ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА ОПШТИНЕ РАШКА:

- Јовану ВОРКАПИЋУ, директору Републичке Дирекције за имовину, за изузетан допринос развоју општине Рашка.

- Др Милисаву САВИЋУ, прозном писцу, књижевном историчару и преводиоцу, за богато књижевно стваралаштво, трајан допринос националној култури и за афирмацију општине Рашка.

Члан 2.


Скупштина општине Рашка, поводом 17. септембра – Дана општине Рашка додељује РАШКУ ПОВЕЉУ за 2019. годину:

- Привредном друштву LUSS PROTECT doo Београд, за изузетан допринос развоју општине Рашка кроз запошљавање великог броја радника и подизање животног стандарда грађана општине Рашка.

Члан 3.


Скупштина општине Рашка, поводом 17. септембра – Дана општине Рашка, додељује ЗАХВАЛНИЦУ ОПШТИНЕ РАШКА за 2019. годину:

- Културно уметничком друштву БРВЕНИЦА, из Брвенице, за вишедеценијски рад на пољу културе, промоцију локалног стваралаштва и за очување културно-уметничких вредности нашег краја.

- Бранку ЈОВИЧИЋУ, фудбалеру ФК Црвена звезда из Београда и члану фудбалске репрезентације Србије, за постигнуте резултате у области спорта и за промоцију општине Рашка у земљи и иностранству.

- Душици СРЕТЕНОВИЋ, председници Удружења особа са инвалидитетом Срна, за посебан допринос у побољшању услова живота особа са инвалидитетом и за изузетне резултате када је у питању хуманитарни рад на територији општине Рашка.

- Даници ГЛУКЧЕВИЋ, наставнику историје у ОШ „Рашка“, за допринос у образовању и култури, дугогодишњи рад са младима и очување народне традиције кроз ангажовање у Културно уметничком друштву „Рашка“.

- Миодрагу ЖИВКОВИЋУ, академском вајару из Београда, за уметнички допринос визуалном изгледу и идентитету града.


Члан 4.


Скупштина општине Рашка, поводом 17. септембра – Дана општине Рашка, додељује НОВЧАНУ НАГРАДУ у износу од по 50.000,00 динара:

- Јакову ВЕЉОВИЋУ, ученику VIII разреда ОШ „Сутјеска“, за освојено друго место на 41. државном такмичењу из физике ученика основних школа.

- Петру МИЛОВАНОВИЋУ, ученику VIII разреда ОШ „Рашка“, за освојено друго место на 41. државном такмичењу из физике ученика основних школа.

- Владимиру ДИЗДАРЕВИЋУ, ученику IV разреда Гимназије у Рашки, за освојено треће место на републичком такмичењу из историје.

- Андреју ПРЕМОВИЋУ, ученику VII разреда ОШ „Рашка“, за освојено друго место на републичком такмичењу – информатичка олимпијада основаца.

Члан 5.


Јавна признања из члана 1., 2., 3. и 4. ове Одлуке, уручиће се добитницима на свечаној седници Скупштине општине Рашка, која ће се одржати поводом Дана општине Рашка.

Члан 6.


Одлуку објавити у ''Службеном гласнику општине Рашка''.


СКУПШТИНА ОПШТИНЕ РАШКА
I Број: 06-VIII-45/2019-1
Дана: 13. септембра 2019. године

 

ПРЕДСЕДНИК
СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
Мирјана Скорић

Прочитано 3566 пута

Најновије од Општинска управа Рашка