Одштампајте ову страницу
среда, 14 август 2019 17:01

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ТАКМИЧЕЊУ „ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ“

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

 Поштовани љубитељи ајвара, гастрономије и добре забаве, на помолу је почетак још једне такмичарске сезоне јединственог каравана „Изађи ми на теглу“ који најављује још више забаве и уживања за сва чула.

 Караван је у претходних пет сезона обишао преко 130 градова, а ове године, 16. ог септембра по први пут долази и у општину Рашка!

 Господин Ајвар – специјалитет балканске кухиње и господар сваке трпезе, у шестој сезони изазваће на теглу врсне кулинаре и праве гурмане у више од 30 градова широм Србије!

 Окупи драге људе и докажи да си прави мајстор у спремању ајвара! Пријави своју екипу и придружи се  највећем гастрономском каравану на Балкану!

 Поред такмичарског дела, као и сваке године организован је и богат целодневи програм за посетиоце, вредне награде за победнике као и едукативни дечији програм. Победничка екипа пласира се директно у финале.

 Учешће не захтева плаћање котизације, а такмичарима у сваком граду све је обезбеђено. Учеснике очекују услови који се заиста не срећу сваки дан: свака екипа има свој такмичарски штанд опремљен Смедеревцем за печење паприка и спремање ајвара, столовима, столицама, разним посудама. Свака екипа добија и паприку у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, затим тегле, дрва, уље, шећер и со. Такмичарске екипе ће задржати целокупну количину ајвара коју спреме!

 Такмичари морају да обезбеде сав потребан прибор за припрему ајвара, а обавезно морају имати: шерпу, варјачу, кутлачу, ножеве, машину за млевење паприке, итд.

 За све додатне информације и пријаву обратите се Туристичкој организацији Рашка, телефон: 036/738 670, mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., маркетинг служба.

Пријава екипа ће трајати до максималног броја пријава, односно 15 екипа.

 

 

 

Прочитано 2963 пута

Најновије од Општинска управа Рашка