Одштампајте ову страницу
среда, 24 април 2019 07:37

11 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА МОСТ У РВАТИМА

Написао
Оцените овај чланак
(1 Глас)

Председник општине Рашка Игњат Ракитић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић потписали су 22.априла у Београду уговор којим је ово министарство доделило 11 милиона динара општини Рашка за наставак радова на изградњи моста у Рватима.
Средства су обезбеђена из Буџетског фонда за локалне самоуправе, а поред општине Рашка одобрена су за реализацију још 76 пројеката у 62 града и општине. Како кажу у Министарству државне управе и локалне самоуправе, 490 милиона динара из Буџетског фонда биће употребљено за финансирање инфраструктуре, увођење е-управе, организацију културних, туристичких и спортских манифестација на локалу, као и за превенцију елементарних непогода. Министар Ружић је на церемонији свечаног потписивања изјавио да су средства у Фонду за локал ове године за 50 процената већа него у 2018.години и оценио да ће одобрени пројекти допринети развоју општина и градова и добробити грађана. „За средства из Фонда било је више од 200 пријављених пројеката, чија је укупна вредност преко 2 милијарде динара, што показује колики је значај овог Фонда за локалне самоуправе“, рекао је Ружић и изразио жаљење што није било могућности да сви пројекти буду подржани.
Председник општина Рашка Игњат Ракитић је рекао да је изградња моста на Ибру један од највећих инфраструктурних пројеката општине Рашка. Он је изразио задовољство што је Министарство државне управе препознало квалитет пројекта којим је општина Рашка конкурисала за средства из Фонда, као и важност изградње моста у Рватима. „Ова инвестиција у путну инфраструктуру директно ће утицати на квалитет живота грађана општине Рашка, посебно мештана Рвата и околних села који ће добити директну везу са магистралним путем Рашка – Краљево“, нагласио је Ракитић. „Радови су започели прошле године и одвијају се утврђеном динамиком. Локална самоуправа је обезбедила финансијско учешће у пројекту, тако да се надамо да ћемо почетком наредне године моћи да користимо нову саобраћајницу“, истакао је председник општине Рашка.
Општина Рашка је прошле године добила 11 милиона динара од Министарства дрђане управе и локалне самоуправе за прву фазу радова на мосту у Рватима. Укупна вредност пројекта је 43 милиона динара.

Прочитано 4216 пута Последњи пут измењено среда, 24 април 2019 07:43

Најновије од Општинска управа Рашка